Aangenaam Badkamers
Aangenaam Badkamers
Elzenkade 2
3992 AC Houten
030 633 1941 - info@aangenaam-badkamers.nl
Aangesloten bij
close
5 tips om water te besparen in de badkamer - 5 tips om water te besparen in de badkamer 5 tips om water te besparen in de badkamer - 5 tips om water te besparen in de badkamer

5 manieren om het waterverbruik te
verminderen in de badkamer

De badkamer is een plek in het huis die we intensief gebruiken. We verbruiken er veel energie en twee derde van ons huishoudelijk water gaat op aan een ontspannend bad, een toiletbezoek of een verfrissende douche. Met kleine aanpassingen en slimme upgrades kun je het waterverbruik verminderen. 

1. Kies vaker voor douchen

Lekker ontspannen na een drukke dag? Een warm bad is voor veel mensen de ultieme manier om tot rust te komen. De meeste baden worden per keer gevuld met ongeveer 120 liter water. Hiermee verbruik je drie keer zoveel water en energie als een warme douche. Met een waterbesparende douchekop van Hansgrohe gaat besparen nog makkelijker af. Deze douchekoppen met EcoSmart-technologie zorgen ervoor dat ze een minimale hoeveelheid water doorlaten, zonder dat je hier tijdens het douchen iets van merkt!

5 tips om water te besparen in de badkamer - blog-waterverbruik-verminderen-2-afbeeldingen
5 tips om water te besparen in de badkamer - blog-waterverbruik-verminderen-2-afbeeldingen

2. Waterbesparende kraan of douchekop

Bij een bestaande badkamer zit je vaak niet te wachten op een ingrijpende verbouwing om de badkamer te voorzien van duurzame producten en materialen. Met kleine, slimme oplossingen kunt je echter ook veel geld besparen.

Zo zetten de meeste mensen de hendel automatisch in de middenstand bij het openen van de kraan. Dit zorgt ervoor dat het water eerst opgewarmd moet worden, wat extra energie kost. Bij een kraan die voorzien is van de CoolStart-technologie van Hansgrohe staat de hendel automatisch in de middenpositie, waarbij de kraan eerst koud water geeft en de cv-ketel niet direct aan hoeft te slaan. Handig om eenvoudig energie te besparen!

De meeste baden worden per keer gevuld met ongeveer 120 liter water

3. Verminder je waterverbruik in
één minuut

Nederlanders douchen gemiddeld 9 minuten per keer. Als je per keer een minuut korter doucht, kun je het waterverbruik per jaar met zo’n 6.000 liter verminderen. Heb je moeite met timen? Gebruik een douchetimer die je eraan herinnert wanneer de tijd om is.

5 tips om water te besparen in de badkamer - blog-waterverbruik-verminderen
5 tips om water te besparen in de badkamer - blog-waterverbruik-verminderen

4. Waterbesparend spoelsysteem 

Na een toiletbezoek druk je snel op de grote knop om het toilet grondig door te spoelen. Hierbij gebruik je ongeveer 6 liter water. Tegenwoordig zijn de meeste spoelsystemen voorzien van de nieuwste technologieën, waardoor je het toilet ook grondig kunt doorspoelen met minder water. Bij de spoelsystemen van TECE is het spoelvolume in te stellen. Zo kun je bij de grote knop instellen dat er geen 6 liter, maar 4 liter gebruikt mag worden bij het doorspoelen van het toilet.

5. Milieuvriendelijke materialen

Ga je de badkamer verbouwen? Kies bij het ontwerp voor duurzame materialen. Traditionele badkamermaterialen als vinyl en acryl zijn nauwelijks te recyclen. Glas, keramiek, natuursteen en keramische tegels zijn veel milieuvriendelijker (en ook nog eens makkelijker schoon te houden).

Wil je het milieu graag een handje helpen en bijvoorbeeld het waterverbruik in de badkamer verminderen? Kom langs bij Aangenaam Badkamers. Onze badkamerspecialisten geven je graag advies over duurzame oplossingen, zoals een waterbesparende regendouche.

LAAT je ADVISEREN

5 tips om water te besparen in de badkamer - blog-waterverbruik-verminderen-milieuvriendelijke-accessoires
5 tips om water te besparen in de badkamer - Sfeerbanner-water

Gerelateerde blogs

 

Dit zijn de voordelen van
een thermostaatkraan

Badtijd zorgt bij veel ouders voor extra alertheid. Een thermostaatkraan zorgt voor extra veiligheid tijdens het badderen.

 

Badkamer verbouwen:
Dit moet je weten

Lees hier alles wat je moet weten als je de badkamer wilt laten verbouwen.

 

Wellness douche opties: voor de ultieme douchebeleving

Met deze luxe douche-opties beleef je heerlijke wellness momenten in je badkamer.

Met liefde gemaakt
Afspraak maken