Aangenaam Badkamers
Aangenaam Badkamers
Elzenkade 2
3992 AC Houten
030 633 1941 - info@aangenaam-badkamers.nl
Aangesloten bij
close
Bad in de slaapkamer - Bad in de slaapkamer Bad in de slaapkamer - Bad in de slaapkamer

Bad in de slaapkamer? Dit moet je weten

Een bad in de slaapkamer geeft je woning een luxe uitstraling. Daarnaast is het ideaal als je droomt van een vrijstaand bad, maar de badkamer te klein is. Wel zijn er zaken waar je rekening mee moet houden. Denk bijvoorbeeld aan een geschikte vloer en de juiste ventilatie. Wij vertellen je graag meer over de mogelijkheden van een stijlvol bad in de slaapkamer.

Badderen in de slaapkamer

Met een bad in de slaapkamer heb je een echte eyecatcher in huis. Wat voor bad kies je? Een vrijstaand bad geeft een luxe uitstraling, maar een bad tegen de muur is handig als je weinig ruimte hebt. Het is wel belangrijk dat het leidingwerk geschikt is om het sanitair op aan te sluiten. Jouw badkamerspecialist Aangenaam Badkamers brengt graag de mogelijkheden van een bad in de slaapkamer in kaart. 

Geschikte vloer voor een bad in de slaapkamer

Een bad vol water weegt gigantisch veel. Om dit gewicht te kunnen dragen moet de vloer extra stevig zijn. En je vloer moet tegen vocht kunnen. Een gietvloer of betonvloer zijn voorbeelden van mooie, praktische opties. Deze vloeren zijn in verschillende kleuren verkrijgbaar en 100% waterdicht. Liever een warme houtlook? Er zijn prachtige keramische houtlook tegels verkrijgbaar die net echt lijken. Deze zijn zeer geschikt voor onder je bad: krasvast en onderhoudsvrij. Tip: laat de vloer in je badkamer onder het bad doorlopen voor een extra ruimtelijk effect.

Bad in de slaapkamer - Geschikte vloer en ruimtelijkheid
Bad in de slaapkamer - Geschikte vloer en ruimtelijkheid

Vanuit je bed stap je in bad

Als je een bad in de slaapkamer plaatst, kun je ervoor kiezen om de hele ruimte open te laten. Zo heb je meer licht, meer ruimte en krijg je een echt wellness gevoel. Je stapt, zoals je wel eens in een hotel hebt, zo vanuit je bed in het bad. Wil je toch meer privacy tijdens het badderen? Met een verplaatsbare scheidingswand of een verlaagde wand is het bad uit het zicht. Zo geniet je met meer privacy van je badsessie.

Met een bad in de slaapkamer heb je een echte eyecatcher in huis

Ventilatie in je slaapkamer

In bad gaan brengt nou eenmaal veel vocht met zich mee. Een goede ventilatie in de slaapkamer is dan ook noodzakelijk. Zorg dat er altijd een raam open staat tijdens het badderen of kies voor een geïntegreerd ventilatiesysteem. Zo blijft de luchtvochtigheid op peil. Wel zo fijn in een ruimte als de slaapkamer. 

Bad in de slaapkamer - ventilatie en verwarming
Bad in de slaapkamer - ventilatie en verwarming

Designradiator voor een optimaal klimaat

Het is fijn als je slaapkamer de juiste temperatuur heeft als je in bad gaat, maar ook als je gaat slapen. Kies daarom voor de juiste verwarming. Zo hebben Instamat en Vasco prachtige designradiatoren, die je slaapkamer de perfecte temperatuur geven. Wil je ook een bad in de slaapkamer? Bezoek jouw badkamerspecialist Aangenaam Badkamers om de mogelijkheden te bespreken.

 

Bad in de slaapkamer - Banner - Vitaliteitsmagazine

GRATIS magazine:
Baden+ Vitaal op je deurmat

Baden+ Vitaal is het magazine voor een fit en gelukkig leven. Lees alles over gezonde gewoontes, fijne beautyrituelen, yoga en mindfulness. Met de badkamer als ultieme basis om vitaal te genieten. Wij sturen het magazine gratis naar je op!

NU AANVRAGEN

 

Meer blogs over het ligbad

 

Materiaal van een ligbad: dit zijn de verschillen

Wist je dat baden van verschillende materialen worden gemaakt? Lees meer over de voor- en nadelen van de materialen.

 

Bubbelbad: de 5 meest gestelde vragen

Overweeg je een bubbelbad in je badkamer? Lees de antwoorden op de meest gestelde vragen.

 

Bad schoonmaken:
5 tips 

Een bad schoonmaken is niet heel lastig. Met deze vijf tips laten we zien hoe je het bad makkelijk poetst. 

Met liefde gemaakt
Afspraak maken